כדי להסביר על תאונות גרכים נחלק את אותם ל-4 קבוצות. החלוקה זאת לא קיימת במציאות. זוהי חלוקה שלנו לצורך ההסבר בלבד.
קבוצה 1 – תאונות דרכים ללא חובת שלילה.
קבוצה 2 – תאונות דרכים עם חובת שלילה.
קבוצה 3 – תאונות דרכים חמורות.
קבוצה 4 – תאונות דרכים קטלניות (עליה ניתן לקרוא בלשונית המיועדת לכך).
אף אדם לא מתכנן לקום בבוקר ולהיות מעורב בתאונת דרכים אבל, מה לעשות, הסטטיסטיקה מכניסה את כולנו לסיכויי שניהיה מעורבים בתאונת דרכים.
בקבוצה ה-1 תאונות דרכים ללא חובת שלילה – אלו תאונות הדרכים הקלות יותר. בד"כ אלה יהיו תאונות דרכים ללא נפגעים, כאשר מדובר באדם אשר לא היה זהיר בנהיגתו וגרם לתאונה. תאונות אלה מאפיינות את כתב אישום בהם מואשם אדם בעבירה של נהיגה בחוסר זהירות. בתאונות אלה אין חובה לשלול את רישיון הנהיגה עפ"י חוק אך אין הדבר אומר שבתיקים אלה לא מטיל בית המשפט שלילת רישיון נהיגה. הדבר אומר שמבחינה קטגורית אנחנו ברף הקל יותר של תאונות הדרכים והענישה תיהיה כמובן בהתאם לנסיבותיך האישיות, נסיבות התאונה ועברך התעבורתי.
ניתן לומר באופן כללי כי עו"ד טוב יטה לסיים תיקים אלה ללא שלילה בכלל.
בקבוצה ה-2 תאונות דרכים עם חובת שלילה – אלה תאונות דרכים חמורות יותר. תאונת דרכים בה נחבל אדם או אפילו נחבל בצורה קשה ונגמרו לו שברים וחתכים. מדובר בנהגים אשר נהגו ברשלנות או בקלות ראש וגרמו לתאונה. מדובר בכתבי אישום בהם נראה בד"כ עבירה של נהיגה בקלות ראש או נהיגה ברשלנות ו/או גרימת חבלה של ממש. בתיקים מסוג זה קיימת חובה עפ"י חוק לשלול את רישיון הנהיגה לתקופה של לפחות 3 חודשים. גם כאן לבית המשפט יש סמכות להטיל פסילה קצרה יותר מ-3 חודשים וזאת אם מדובר בנסיבות חריגות. הענישה בתיקים אלה לרוב נעה באיזור ה-3 חודשי פסילה וככל שהפציעות חמורות יותר, רף הרשלנות גבוהה יותר ועברו של הנאשם כבד יותר חודשי הפסילה גדלים ועלולים להגיע גם ל-11 חודשים.
בקבוצה ה-3 מדובר באותם מקרים בהם קיימת חובת פסילה עפ"י חוק אך התאונה היא חמורה בהרבה הן בשל הפגיעות בנפגע – אנשים שנפגעו בצורה קשה מאוד, הורדמו, הונשו, עברו שיקום, סבלו מנכות לאחר התאונה וכדומה והן בשל נסיבות התאונה למשל אם מתווסף מימד של נטישת הפצוע בשטח, אם מתווספת עבירה נוספת כמו נהיגה בשכרות או נהיגה בפסילה. אלה תיקים חמורים בהרבה ושם נבחן העונש בהתאם למקרה לגופו. בהחלט ייתכן כי בתיקים אלה יוטלו עונשי מאסר, עבודות שירות לצד שלילות רישיון נהיגה לתקופה של מס' שנים.
כיצד ניתן להתמודד עם תיקים שיש בהם חובת פסילה?
עו"ד טוב יאתר בחומר החקירה כשלים ראייתיים, נקודות חלשות וינסה להביא לכך כי הלקוח שלו לא יורשע בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום. לחילופין ינסה להגיע להסדר טיעון הכולל תיקון של כתב האישום אשר לא מחייב את בית המשפט להטיל לפחות 3 חודשי פסילה.
מה זה פסילה מנהלית?
בתאונות דרכים קיימת סמכות לקצין משטרה לשלול את רישיון נהיגתך ל-60 ימים וזאת תוך 72 שעות מקרות התאונה כדי להטיל עליך מאין תקופת צינון. ימי הפסילה המנהלית בד"כ יינוכו מהעונש שתקבל בגזר הדין אך הדבר לא קורה באופן אטוטמטי ויכול גם לא לקרות כלל. עו"ד טוב צריך לדאוג לניכוי ימים אלה מהעונש הסופי.
האם יש דרך לקצר או לבטל את הפסילה המנהלית?
קיימת אפשרות להגיש בקשה לביטול פסילה מנהלית. שם ניתן להעלות טענות הן משפטיות והן אישיות במטרה לבטל או לקצר את תקופת הפסילה.
למשרדינו יכולת התמודדות גבוהה ביותר עם תיקי תאונות דרכים הן לאור הותק וניסיון של שנים הרב והן לאור הסמכתינו בעבר כבוחני תנועה.